Updates
17 juni 2015 | De nieuwe layout is geïnstalleerd!
Belangrijke links
Seizoen
VROEGE LENTE

10°C — 20°C
Warm: veel regen & veel stormen.
Pas op voor vloed!
Roedels van Cerulean Wind

OTM feature
NAAM WOLF — Hier komt een korte beschrijving over de wolf van de maand met evt. zijn avatar.

Deel | 
 

 Beautiful death / Shula

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ace
Roedelleider
avatar
Aantal berichten : 138
IC berichten : 70
Man

BerichtOnderwerp: Beautiful death / Shula   do jun 04, 2015 7:27 pm

Shula
x
230
Oakshore Falls waren aan de ene kant een serene plek waar ieder zich over kon geven aan de oase van rust om tot zichzelf te komen. Het was een versie van de hemel op aarde. Aan de andere kant kon het je ook direct naar de hemel ergens boven de aarde sturen. Eén verkeerde beweging, iets te dicht aan de rand, en die val brengt je naar de eeuwige rustplaats. Ace hield ervan. Weinigen zagen het gevaar van de watervallen. De meeste wezens kwamen hier voor de overvloed aan prooi of de eerder genoemde kalmte. De witte reu kwam hier om iedereen goed in de gaten te houden in de hoop dat iemand tot zijn ongelukkige einde zou komen. Survival of the fittest, vond hij het. Degene die verstandig waren, en dus het recht hadden om Tera te bewandelen, wisten wel beter dan te dicht bij de dodelijke stortwateren te komen. Ace vond het prachtig hoe de natuur hier aan zijn kant stond.

Zo kwam het dat de roedelleider zich op een vriendelijke morgen zich positioneerde bij de watervallen. Hij had een lange nacht achter de rug maar was tegelijkertijd niet in staat de slaap te vatten. Misschien zou wolfjes tellen helpen - en in plaats van dat ze over een hekje sprongen en veilig weer op vier pootjes belandden, vlogen ze in Ace' gedachten met een rotgang in de afgrond.Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shula

avatar
Aantal berichten : 26
IC berichten : 9
Vrouw

BerichtOnderwerp: Re: Beautiful death / Shula   za jun 06, 2015 11:45 am

Doodstil keek Shula naar het naar beneden stortende water, vanaf een vrij veilige afstand. Ze zou in elk geval niet bij één domme beweging naar beneden pleuren, maar dat was dan ook voornamelijk omdat het snelstromende water haar echt bang maakte. Ze lag naast het water op een steen, genietend van de zon. De steen was verwarmd door de zon, maar de spetters water die vrij vaak op de steen kwamen, koelden het soms wel wat af. De teef vond het hier prima. Af en toe was er wat getetter van vogels te horen en hoewel ze het normaal verschrikkelijk vervelend kon vinden, was het zelfs wel wat ontspannend. Het stromende water, de zacht waaiende wind die de bladeren liet bewegen en en vogels samen waren ontspannende geluid voor Shula. Ze kon weer haar gedachten op een rijtje zetten en kort haar ogen sluiten, zonder dat er een wolf was die alles weer onderbrak. Tenminste, dat hoopte ze. Een gaap verliet haar bek, ze sloot een seconde haar ogen en liet alle geluiden in het gebied door haar heen stromen. Alle geluiden werden in haar kop van elkaar gescheiden en herkend, op hun plaats gezet. Vogels, om precies te zijn Appelvink. Shula keek omhoog, de bomen in en zag inderdaad een paar Appelvinken, vrolijk zingend. Kort bekeek ze het schouwspel, vijf appelvinken, huppelend over een tak. Maar na een korte tijd vlogen ze weg. Een ontspannen zucht verliet de neus van Shula, waarna ze haar kop op haar poten legde.
Shula lag nu al een vrij lange tijd op de steen. Hongergevoel begon te knagen in de buik van de teef, welke zich nu overeind hees. Ze voelde zich wat stijf, wat logisch was als je een lange tijd in dezelfde positie lag. Shula kon dat ook niet ontkennen dat ze waarschijnlijk toch weggezakt was en geslapen had. Maar nu zou ze wat te eten zoeken. Zodra Shula stond, schudde ze haar vacht rustig uit. Ze strekte zich uit, duidelijk haar tijd nemend. Ze had alle tijd, vond ze zelf, dus waarom zou ze niet haar tijd nemen? Ze had geen verplichtingen, zoals jagen voor een pack. Toen Shula uitgebreid haar spieren losgemaakt had, haar vacht weer een beetje gefatsoeneerd had en weer wakker geworden was, sprong ze van de steen af. Haar poten raakten het groene gras. Het was wat vochtig door het spetterende water van de waterval, wat het wat gladder maakte. Shula liep met voorzichtige stappen naar de oever en besloot wat water te drinken. Het water was koel en fris. Na enkele grote slokken te hebben genomen, besloot Shula toch echt wat te gaan jagen. Ze strekte zich nog een keer uit. Ze duwde haar neus de lucht in. Er was veel te ruiken. Een vage wolvengeur, vogels, muizen, waterratten.. De teef keek bij het ruiken van een wolf meteen strak om zich heen. Haar blik werd iets harder. En algauw zag ze inderdaad een wolf. Strak keek ze deze aan. Ze wist niet of het slimmer was om er vandoor te gaan of dat het slimmer was als ze eindelijk een keer ging socialiseren. Het was namelijk wel zo dat ze echt al lang geen andere wolven gezien had. Daarom besloot ze het laatste. Ze knikte naar de wolf als begroeting, maar bleef op afstand. Misschien had de wolf wel helemaal geen behoeften aan een ander, zoals zij ook erg vaak.

Ik hoop dat je er wat mee kan { } 566 { } Ace
» We are the shadows and the smoke, we rise. We are the ghosts that hide in the night. «
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ace
Roedelleider
avatar
Aantal berichten : 138
IC berichten : 70
Man

BerichtOnderwerp: Re: Beautiful death / Shula   zo jun 07, 2015 3:34 pm

Shula
x
224
De altijd alerte blik waarmee hij zijn omgeving in zich opnam, hadden haar allang al gespot. Zij hem nog niet. Ace grijnsde bij het nog zo onschuldige aanblik. Hij kon zich voorstellen hoe een kleine schok door haar lichaam zou trekken zodra ze hem in het oog kreeg. Het was een natuurlijke reactie, maar duidde wel op onoplettendheid. Door de kalmte waarin de roedelleider het teefje kon bekijken, kon hij aan haar bewegingen inschatten wanneer ze - letterlijk - lucht van hem zou krijgen. Zijn grijns werd dus groter toen haar neusje de lucht in stak en vervolgens zijn richting op schoot. Ja hallo madame, ik had je al gezien hoor. Het leek alsof ze even niet wist wat ze moest doen - wat Ace wederom had kunnen voorspellen - en besloot uiteindelijk te kiezen voor een knikje vanaf haar veilige afstand om zijn aanwezigheid te erkennen. Ook gegroet, meisje, beter opletten de volgende keer. Hoewel hij niet bekend stond om zijn vriendelijke ontmoetingen met anderen, besloot Ace dat het vandaag een rustige dag zou moeten worden. Daarbij had hij de energie niet om een driftbui op te brengen.

"Ik denk niet dat je op zoek was naar mij," zei hij hard genoeg om de afstand tussen de twee wolven te kunnen overstemmen. De roedelleider bleef op zijn plek liggen en liet het teefje de volgende zet doen.Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shula

avatar
Aantal berichten : 26
IC berichten : 9
Vrouw

BerichtOnderwerp: Re: Beautiful death / Shula   zo jun 07, 2015 9:31 pm

Shula keek naar de wolf, welke ook zijn ogen op haar richtte. Haar staart bewoog een beetje trillend heen en weer, haar houding was vrij gespannen. Hierom ging ze ook zitten. Dan leek ze tenminste een stukje minder gespannen. Haar blik was echter nog gericht op de voor haar nu nog onbekende reu. Ze had al wat gehoord over verschillende wolven, hier in de Tera, en over twee roedels, maar ze zou een van de genoemde wolven nooit kunnen herkennen. Pas als ze een naam hoorde, kon ze de wolf misschien herkennen. Ze had weinig wolven gezien in levende lijven, ze had de meeste wolven proberen te vermijden, maar aangezien dat nu niet meer zou lukken, moest ze het beste er maar van maken. Toen klonk de stem van de reu. "Ik denk niet dat je op zoek was naar mij," klonk zijn luide stem. Kort keek ze opzij, nadenkend. Waarom zou ze naar hem opzoek zijn? Maar nee, ze was niet naar hem opzoek. "Nee, dat klopt," sprak ze op haar beurt luid, waarna ze opstond om iets dichterbij te zitten. Ze bleef wel een respectvolle afstand houden. Zelf vond ze het ook fijner als wolven op een afstandje bleven, dus deed de bruingrijze wolvin dat zelf ook. "Ik was net opzoek naar rust, nu wilde ik wat gaan jagen," legde ze uit, niet vijandig maar ook zeker niet heel vriendelijk en openhartig. Zo was Shula gewoon niet. "Jij was hier vast ook voor je rust, is het niet?" het was de meest logische reden. Je ging niet hierheen om jezelf van de waterval te storten of om te drinken. Dat deed je eerder bij een veiligere rivier.
Kort onderzocht Shula de reu, een eigenschap die ze altijd al bezat. Ze vertrouwde wolven gewoon niet op het eerste gezicht en aangezien zijzelf ook haar kracht weleens onderschat had en zo haar eigen zus in een afgrond duwde, wilde ze graag weten tegenover wie ze stond. Of deze reu een grote bedreiging voor haar kon zijn. En ja, dat kon hij zeker zijn. De reu was sowieso vele malen sterker dan haar. Toen Shula de reu goed in zich opgenomen had, besloot ze zichzelf voor te stellen. "Shula, en wie heb ik tegenover me?"

Ik hoop dat je er wat mee kan { } 373 { } Ace
» We are the shadows and the smoke, we rise. We are the ghosts that hide in the night. «
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ace
Roedelleider
avatar
Aantal berichten : 138
IC berichten : 70
Man

BerichtOnderwerp: Re: Beautiful death / Shula   ma jun 08, 2015 12:39 pm

Shula
x
244
Het teefje kwam iets dichterbij terwijl ze uitlegde waar ze mee bezig was. Moest hij haar erop attenderen dat de watervallen niet de meest veilige plek was om te gaan jagen? Nee, zo dom zou ze toch niet zijn? Veel tijd om zijn gedachten hier verder op los te laten had hij niet, aangezien hem een vraag werd gesteld. Ace dacht na. Was hij hier voor zijn rust gekomen? Eigenlijk wel. Hij kon geen drukte om zich heen hebben als het op slapen aan moest komen. Aan de andere kant was alleen zijn zo saai. Hij was niet dankbaar voor het feit dat dit teefje hem iets te doen gaf, maar had genoeg zelfkennis om te weten dat dit zijn dag toch nog zinvol maakte. "Niet echt. Het bulderende geluid, de angstige kreten en de eeuwig loerende dreigen zorgen niet bepaald voor een gevoel van vrede bij mij." Hij liet het feit dat er natuurlijk wel een serene sfeer hing achterwege.

Shula, had ze zichzelf voorgesteld. Ace' oren draaien bij het horen van deze aparte naam. Hij had in zijn leven veel vreemde namen gehoord, maar deze klonk wel erg exotisch. Zou ze hier dan niet vandaan komen? "Ace, Emperor van Paramount." Zo, dan was die schok ook alvast klaar om te verwerken. Omdat hij niet graag teveel over zichzelf vertelde aan een of andere onbekende, richtte hij de aandacht op het bruingrijze vrouwtje. "Waar kom je vandaan, Shula? En wat doe je hier?"Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Shula

avatar
Aantal berichten : 26
IC berichten : 9
Vrouw

BerichtOnderwerp: Re: Beautiful death / Shula   ma jun 08, 2015 7:34 pm

De woorden die de reu uitsprak, liet er kort voor zorgen dat haar wenkbrauw omhoog ging. Aha.. "Niet echt. Het bulderende geluid, de angstige kreten en de eeuwig loerende dreigen zorgen niet bepaald voor een gevoel van vrede bij mij." Shula wist niet goed wat ze ermee moest, maar blijkbaar had hij een heel andere gedachte bij deze waterval. Misschien was hij negatief ingesteld of zo. Kon allemaal. "Ja, zo kan je het ook bekijken," sprak ze daarom ook ietwat koeltjes. Ze wendde haar kop wat opzij, maar zorgde ervoor dat ze hem nog net in haar ooghoek kon zien. Haar blauwe, kalme ogen keken onderzoekend naar de waterval, maar wist het gevoel wat hij had bij de waterval niet te pakken te krijgen. Voor haar was het een plek waar ze kon ontspannen. Grappig, hoe iedereen een ander gevoel kon hebben op dezelfde plek.
Toen ze zichzelf had voorgesteld, deed hij dat ook. Toen de teef een naam te horen kreeg, gingen haar ogen toch een stukje meer open en bewogen haar oren kort. Toen hij het nog iets duidelijker maakte, met de woorden Emperor van Paramount, keek ze hem strak aan. Haar houding werd een stukje gespannener, maar ze bleef op haar plek. Ah, natuurlijk. Ze zat tegenover de gevreesde Ace, een reu welke bekend stond om zijn niet zo lieve karakter. Kort bleef ze stil, tot ze de juiste woorden gevonden had. "Ik heb van je naam gehoord," klonk het. Onbewust bleef ze hem strak aankijken. "Wat.. interessant om dan nu levend voor je te zitten," waren dit de juiste woorden? Het was niet respectloos, gemeen of sarcastisch bedoeld, dus ze had vast geen fout gemaakt. Misschien had ze het 'levend' weg moeten laten. Naja. Dan moest hij het maar niet verkeerd opvatten. Shula was sowieso soms iets te gestrest, als het ging om verkeerd woordgebruik. Ze was nooit geweldig met woorden, dus misschien maakte ze zich wel overmatig veel zorgen.  
"Waar kom je vandaan, Shula? En wat doe je hier?" waren zijn volgende woorden. "Ik kom  gewoon uit dit gebied, ben hier al mijn hele leven," beantwoordde ze zijn vraag vrijwel meteen. "En ik denk dat ik wel een beetje hetzelfde doe als de gemiddelde wolf, overleven," beantwoordde ze zijn volgende vraag hierna. Tja, ze kan haar levensstijl niet echt leven noemen. En zo een interessant leven had ze niet. Hierna bewoog ze haar snuit een klein stukje naar de grond, hem nog beter aankijkend. "En, wat ben jij van plan in dit gebied te doen?" Ze had wel wat gehoord, maar wist niet zeker of alles daarvan klopte. En ze wilde liever niet uitgaan van roddels.

Ik hoop dat je er wat mee kan { } 444 { } Ace
» We are the shadows and the smoke, we rise. We are the ghosts that hide in the night. «
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ace
Roedelleider
avatar
Aantal berichten : 138
IC berichten : 70
Man

BerichtOnderwerp: Re: Beautiful death / Shula   di jun 09, 2015 9:36 pm

Shula
sorry dat ik met zo weinig stof tot reactie kom ;(
620
Bij het teefje leek geen emotie de duidelijke overhand te hebben. Ze leek niet extreem veel gevoel in haar woorden te leggen, maar was daarentegen ook niet koud en afstandelijk. Ace bestempelde haar dus als "gemiddeld" of "normaal". Hoewel hij het niet zou toegeven, categoriseerde hij Shula onder het kopje "wel oké" in zijn catalogus van ontmoete wolven. Misschien kwam het wel door het feit dat hij vandaag verbazingwekkend goed gezind was en een beetje te vermoeid om te letten op alle kleine hints die de lichaamshouding en toon van haar stem vrijgaven. Hij ging af op het grote geheel, en ja, tot zijn verbazing voelde hij geen ongegronde irritatie of woede opborrelen. Was het dan toch de sereniteit die de Oakshore Falls stiekem uitstraalden?

Het stemde hem nog beter toen Shula een vaag teken van herkenning aangaf. Goedzo, dacht de Emperor bij zichzelf. Precies zoals het hoort. Een kleine aanpassing in haar postuur gaf aan dat ze haar spieren aanspande. Waarschijnlijk door het afschrikwekkende feit dat hij haar zojuist te kennen gaf. Ze maakte een opmerking over het feit hoe boeiend ze het vond om levend voor zijn snuit te zitten. Ace liet een grom horen, eentje die zowel plagend als dreigend zou kunnen worden opgevat, maar de ware betekenis erachter liet hij door haar uitzoeken. Natuurlijk was ze bekend met de ideeën van zijn roedel, zoiets was nou eenmaal moeilijk te vergeten. Het feit dat zwakke teefjes niet in het plaatje pasten, daar was ze dus ook van op de hoogte. Ace vond het getuigen van enigszins moed om zo'n gedurfde opmerking te plaatsen, en van binnen kon hij het waarderen. "Jij snapt het," sprak hij enkel op een luchtige toon.

Shula vertelde dat ze uit dit gebied kwam. Ah, dus geen buitenstaander. Het mysterie rond de exotische naam bleef bestaan. Ze verklaarde bezig te zijn met overleven, zoals elk ander. Ace was het met de laatste statement niet helemaal eens. Hij was niet bezig met deze manier van invullen van zijn tijd hier op Tera. Hij zorgde er meer voor dat anderen - en dan met name een volgende generatie - om zonder problemen te kunnen leven. Van overleven zou er dan geen sprake meer hoeven te zijn, omdat er geen gevaar meer zou dreigen. Voor de roedelleider zelf gold ook geen gevaar. De uitspraak duidde zeker op arrogantie, maar dat nam hij voor lief. Hij was nu eenmaal uitverkoren door de kennis te hebben die hij bezat en het was zijn missie om die idealen tot uiting te brengen. Het simpelweg gebruikmaken van een door het leven geschonken gave was toch zeker niet iets zelfingenomen? Ace besloot dat dit te lastig was aan Shula uit te leggen en liet daarmee het onderwerp rusten. Hij had geen zin in onzinnige, moeizame discussies.

Niet veel later vroeg het bruingrijze teefje wat zijn bedoelingen waren. Hij ving haar blik en grijnsde kort. Ha, maar dat kon hij haar wel even vertellen. "Voorlopig wil ik de watervallen nog even met rust laten, aangezien we een veel belangrijker doel voor ogen hebben." Ace twijfelde of hij de naam van de locatie waar de volgende verovering zou plaatsvinden prijs kon worden gegeven. Ach, die Shula kon er toch niets tegen doen. "Binnenkort zullen we de Mistburn Cliffs kennis laten maken met het regime van Paramount. Degenen die gehoorzamen worden gespaard, zij die het niet met ons eens zijn, kunnen zich maar beter snel uit de voeten maken." Hij gaf haar een korte, veelbetekenende blik ter waarschuwing. Ja, ook zij zou eraan moeten geloven mocht ze daar toevallig op het moment suprême zijn. "Niet veel bijzonders dus." Deze laatste woorden werden een stuk luchtiger gebracht dan de eerste paar, die zwaar en vermanend waren bedoeld.Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud


BerichtOnderwerp: Re: Beautiful death / Shula   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Beautiful death / Shula
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Cerulean Wind :: EAST :: ♦ Oakshore Falls-